Известие

Collapse
No announcement yet.

156 2.0 SW има ли горивен филтър?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

абсолютно нищо хубаво
    ALFA 156 1.8 98` - frontal crash...
    year later again ALFA 156 1.8 98`

Comment

Има цедка на помпата, която се затлачва. Един познат имаше проблем неговата ланчиа. Сутрин прекъсваше здраво. Цедката му беше черна и затлачена. Изчисти я и се оправи.
      Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Как стои въпроса с 147?

Comment

Първоначално публикувано от kkkrisss Покажи съобщение
          Как стои въпроса с 147?
          В смисъл???

Comment

Аз предлагам да си сложим като няма,едва ли е толкова трудно.Аз мисля да си сложа един филтър от тия прозрачните дето са по 4-5лв и ако видя боклуци вътре ще се замисля за нещо по добро.Ако някой е слагал да изкаже мнение
            Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
            Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
            Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Първоначално публикувано от mirchozo Покажи съобщение
              Аз предлагам да си сложим като няма,едва ли е толкова трудно.Аз мисля да си сложа един филтър от тия прозрачните дето са по 4-5лв и ако видя боклуци вътре ще се замисля за нещо по добро.Ако някой е слагал да изкаже мнение
              Никога няма да видиш боклуци в тоя филтър, дето ще го сложиш! Не прочете ли, че на входа на потопената бензинова помпа, има ЦЕДка!
              Обясни ми как ще преминат боклуците през цедката.
              По-скоро и бензинът ще спре ...

Comment

Зависи колко едра е цедката. А тези от най-простите филтри незнам доколко ще издържат на налягането
                Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99

Comment

Никак няма да издържат, защото хартията от високото налягане ще стане на задник и ще запуши изхода на филтъра...., е ако първо издържи пластмасовия корпус и не се пръсне. Честно казано за алфа нямам идея, дали точно така ще стане (но едва ли ще е по-различно), но такъв беше ефекта при едно бмв с механична инжекция.
                  Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
                  Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
                  Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
                  Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

идея: ако видим бенз помпа какво налягане прави ще знаем какъв филтър да сложим, т.е. по каталог помпата работи на определено налягане,намираме кола на която помпата работи на същото налягане и слагаме такъв филтър,мисля че е простичка идея и може да се пробва
                    Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                    Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                    Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Няма смисъл да се добавя филтър. Тази цедка е хипер, мега, ситна и замества изцяло филтъра.

Първоначално публикувано от mirchozo Покажи съобщение
                      идея: ако видим бенз помпа какво налягане прави ще знаем какъв филтър да сложим, т.е. по каталог помпата работи на определено налягане,намираме кола на която помпата работи на същото налягане и слагаме такъв филтър,мисля че е простичка идея и може да се пробва
                      2,8 - 3,0 бара налягане излиза от изхода на помпата, където е и вградения регулатор. Ти преди него филтър не мойе да сложиш. Значи 3,0 бара!
                      Last edited by oem; d.m.y г., 23:39.

Comment

В крайна сметка, ЗАЩО искате да слагате допълнителен филтър?

Comment

Първоначално публикувано от spe4elist Покажи съобщение
                          В крайна сметка, ЗАЩО искате да слагате допълнителен филтър?
                          Щото горивото, а и цистерните в които се съхранява по бензиностанциите в BG са просто "идеални"... А лично аз - защото ми писна да купувам Редекс всеки месец... Сега някой ще каже - сипвай OMV Карера 100 или Кинитрон 100 или Ви-пауър на Шел и няма да имаш проблеми... е сипвам, ама пак за 2-3 месеца сипване трябва отново да слагам добавка.
                          156 1.8 TS '98 144hp

Comment

Първоначално публикувано от sandeto Покажи съобщение
                            Щото горивото, а и цистерните в които се съхранява по бензиностанциите в BG са просто "идеални"... А лично аз - защото ми писна да купувам Редекс всеки месец... Сега някой ще каже - сипвай OMV Карера 100 или Кинитрон 100 или Ви-пауър на Шел и няма да имаш проблеми... е сипвам, ама пак за 2-3 месеца сипване трябва отново да слагам добавка.
                            За горивото съм съгласен, но...
                            Обяснете ми, моля, къде по горивопровода ще монтирате този филтър?!?

Comment

Първоначално публикувано от sandeto Покажи съобщение
                              Значи гледай сега. Ти филтър искаш да слагаш. Хубаво ама сега обеснявам.

Помпата в резероара е поставена в кошух в хоризонтално положение. Най-долната и част се намира в най-ниската част на резервоара и почти опира в дъното. На същата тази най-долна част на помпата има монтирана цедка, която е много финна и засмуканото гориво минава през нея. Ти преди нея не може да сложиш филтър, така че да можеш да го обслужваш. След цедката няма как да влязат боклуци понеже тя е толкова ситна, че като е разглобена (извадена) и налееш бензин в нея той едва преминават от там.

Ако сложиш филтър след помпата няма да направиш нищо. Цедката причиства горивото достатъчно добре.

Относно редекса. Той се слага за да почиства дюзите и клапаните от нагар, а не от буклуците в бензина. Ако постъпят буклучета в дюзите те няма как да излязат от там по никакъв начин освен обратно назад и тази добавка по никакъв начин не може да ги разложи или измие.

Ето ето една презентация на Liqui Moly http://www.youtube.com/watch?v=VVrRxlKFzmQ

По принцип помпата в най-горната си част има една чашка за засмукване на гориво при пълен резервоар и от там засмуканото гориво минава байпасно след цедката. По принцип и от там няма как да преминат боклуци тъй като те са на дъното. И ако колата има симптоми, такива че да не върви с малко бензин в резервоара, а като налееш до горе да върви добре, то това е симптом на задръстена цедка.

П.С. Защо купуваш Редекс всеки месец? Прочете ли на етикета, че не е добре да се ползва много често. Минимум през 2000 км. Ако имаш наистина големи проблеми, то по-добре да обърнеш внимание на горивната система. На диагностика да се види какво не е на ред. Тая добавка колкото и да е хубава ако наливаш постояно от нея то след време може да ти докара нов проблем на главата. Тя нахлува в маслото, измива и цилиндрите! А и ако караш с хубав бензин от 98 на горе то в него има достатъчно миещи добавки. Аз като сипвах на Luqui Moly заредих 100 октана на ЕКО и там ме предупредиха, че в бензина има досатъчно миещи съставки и ако сипвя и тази, то втори път не трябва да го правя в близките месеци.
                              Last edited by oem; d.m.y г., 15:21.

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
                                Няма смисъл да се добавя филтър. Тази цедка е хипер, мега, ситна и замества изцяло филтъра.

2,8 - 3,0 бара налягане излиза от изхода на помпата, където е и вградения регулатор. Ти преди него филтър не мойе да сложиш. Значи 3,0 бара!
                                Да разбирам ли че регулатора за налягането е вграден
                                в помпата и не е на бенз.рейка и се сменя спомпата,
                                заради него?
                                156 1.8ts PROGRESSION 98.....EX
                                TOLEDO 2.3 VR5 00" PURE SOUND+LPG

Comment

Working...
                                X